sobota 26. září 2009

FILÉ V NÁDIVCE

Potřebujeme: 4 porce rybího filé, 1 citron, sůl, hladká mouka,olej
na nádivku: 2 rohlíky, 1 šálek vody, 2 vejce po 2 lžících hrášku a sterilovaných žampionů, 4 plátky anglické slaniny, po špetce pepře, muškátového květu a papriky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce zelených bylinek, 2 lžíce másla, sůl

Postup: Rybu pokapeme citronem, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak ji obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z jedné strany osmažíme. obrátíme ji a na osmaženou stranu nanesme nádivku. Rybu pečeme při mírné teplotě, až se nádivka opeče a zezlátne.
Příprava nádivky: Rohlíky pokrájíme, zalijeme vodou a necháme nasát. Pak je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme žloutky, hrášek, nasekané žampiony, nudličky slaniny, koření, rozetřený česnek, bylinky, rozehřáté máslo a sůl. Do promíchané směsi lehce zapracujeme sníh z bílků.
Rybu v nádivce podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře: