sobota 19. září 2009

FRANCOUZSKÉ BRAMBORY PO ČESKU

potřebujeme: 3/4 kg brambor, 4 lžíce mražené mrkve s hráškem, 4 vejce uvařená na tvrdo,250g měkkého salámu,100g nastrouhaného sýra,sůl,1/2 lžičky pepře, 2 dl mléka nebo smetany ke šlehání, 2 vejce, tuk na vymazání
postup: Omyté brambory uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev s hráškem zalijeme trochou vody, osolíme, 5 minut povaříme a pak slijeme. Vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Salám pokrájíme na proužky. Zapékací misku nebo remosku vymastíme, vyložíme ji vrstvou brambor, přidáme kolečka vajec, nudličky salámu a 2 lžíce hrášku s mrkví, posypeme trochou sýra, osolíme a opepříme a přikryjeme plátky brambor. Znovu opakujeme vejce, salám, hrášek s mrkví, trochou sýra, sůl, pepř a končíme plátky brambor. Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme. asi po 20 minutách zalijeme osoleným mlékem, v němž jsem rozšlehali vejce a zbytek sýra, a ještě asi půl hodiny zapékáme dozlatova

Žádné komentáře: