počet porcí: 4
potřebujeme:
- asi 3/4 hovězího masa ( předního )
- sůl
- 1 větší konzerva rajského protlaku ( slaného )
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 3 ks nového koření
- 2 hřebíčky
- olej a mouka na jíšku
- 1 lžička cukru
postup:
Hovězí maso uvaříme do měkka v osolené vodě. V kastrole osmahneme cibulku spolu s kořením. Přidáme 2 lžíce hladké mouky. Osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme rajský protlak, zředíme hovězím vývarem a vaříme 20 minut. Dochutíme solí a cukrem. Do hotové omáčky vložíme kousky hovězího masa a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
2 komentáře:
Nechtěla bys k těm receptům přidávat více rad, např. ,,ZJISTILA JSEM, ŽE KUŘE JE LEPŠÍ KDYŽ HO POSYPETE TROCHOU SLADKÉ PAPRIKY-ZKUSTE TO TAKY !´´
HOV
Nejsem zase tak pokročilá kuchařka, abych měla k různým jídlům, různé tipy a rady. Jsem ještě začátečník!!! Ale možná když časem na něco přijdu tak to sem napíšu.
Okomentovat