středa 20. srpna 2008

HOVĚZÍ MASO S RAJSKOU OMÁČKOU NA SLANO


počet porcí: 4
potřebujeme:
  1. asi 3/4 hovězího masa ( předního )
  2. sůl
  3. 1 větší konzerva rajského protlaku ( slaného )
  4. 1 cibule
  5. 1 bobkový list
  6. 3 ks nového koření
  7. 2 hřebíčky
  8. olej a mouka na jíšku
  9. 1 lžička cukru

postup:

Hovězí maso uvaříme do měkka v osolené vodě. V kastrole osmahneme cibulku spolu s kořením. Přidáme 2 lžíce hladké mouky. Osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme rajský protlak, zředíme hovězím vývarem a vaříme 20 minut. Dochutíme solí a cukrem. Do hotové omáčky vložíme kousky hovězího masa a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nechtěla bys k těm receptům přidávat více rad, např. ,,ZJISTILA JSEM, ŽE KUŘE JE LEPŠÍ KDYŽ HO POSYPETE TROCHOU SLADKÉ PAPRIKY-ZKUSTE TO TAKY !´´

HOV

Dana řekl(a)...

Nejsem zase tak pokročilá kuchařka, abych měla k různým jídlům, různé tipy a rady. Jsem ještě začátečník!!! Ale možná když časem na něco přijdu tak to sem napíšu.