středa 20. srpna 2008

KUŘE DIVOKÉHO BASKA

počet porcí: 4
potřebujeme:
  1. 1 kuře
  2. sůl
  3. pepř
  4. 4 lžíce oleje
  5. 1 menší cibule
  6. 5 rajčat
  7. 2 zelené papriky
  8. 5 žampionů
  9. 2 stroužky česneku
  10. po špetce tymiánu, majoránky a oregana
  11. 1 lžička grilovacího koření
  12. nasekaná petrželka
  13. 3 lžíce sterilovaných cibulek šalotek

Postup:

Očištěné kuře rozdělíme na 8 porcí. Maso osolíme a opepříme a na oleji po všech stranách opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Rajčata spaříme, sloupeme, pokrájíme papriky a žampiony nakrájíme na plátky. Zeleninu přidáme do pánve k masu. Vmícháme česnek nakrájený na tenké plátky a všechno koření. podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. můžeme přidat i trochu bílého vína. Když je vše měkké a tekutina vydušená, vmícháme nasekanou petrželku a sterilované cibulky. Podáváme s bramborem.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Kdo je to ,,DIVOKÝ BASKA´´?!?

Dana řekl(a)...

žádný DIVOKÝ BASKA, ale DIVOKÝ BASK. je to jakási menšina ve Španělsku, která divoce bojuje za své názory.
Nevím proč se tak to kuře jmenuje, je to jídlo podle nějakého receptu.